Indlikse Toeren in de Westhoek.

Indlikse Toeren in de Westhoek

Indlikse Toeren in de Westhoek

 
Indlikse toeren in de Westhoek staat vol verzonnen verhalen rond de waargebeurde geschiedenis van de Westhoek. Je leest over historische figuren en leert ook nieuw volk kennen. Zoals de jeugdige kapster Gina, een pastoor met sappige West-Vlaamse spreuken, een redelijk duistere dichter op zoek naar de liefde, illegale vissers, blauwers en een dokter met remedies die wenkbrauwen doen fronsen: 'indliks' schoon volk dat onvoorspelbare toeren meemaakt in die prachtige streek rond de IJzervallei: de Westhoek. Als je zelf door het decor van dit boek wil toeren, dan leiden de tips aan het einde van elk hoofdstuk je naar 'indliks' schone plekjes.
 
Sinds jaren schrijft en speelt Yves Bondue muzikale vertelwandelingen in en rond Dranouter, De Blankaart, Poperinge, Lo-Reninge en andere bijzondere plekken in de Westhoek, waar deze 'indlikse' toeren hun oorsprong kennen. Het zijn stuk voor stuk heerlijke fictieve verhalen waarin erfgoed en toekomst, taal, humor, geest en gastronomie van de Westhoek tot leven komen. Frans Dejonckheere tekende de schitterende illustraties.
 
Yves Bondue brengt geregeld een van deze verhalen als verteltheatervoorstelling, zowel als zaalvoorstelling als buiten, in het machtige decor dat ze beschrijven: in wijngaarden, zomerse weiden of langs winterse boswegels...

     

 
 
 
Deze verhalenbundel verscheen in november 2019 bij Uitgeverij Bibliodroom.
pagina's: 240
afmetingen: 26,8 x 19,5 x 2,8 cm
met tientallen illustraties door Frans Dejonckheere
ISBN 9789492515391
meer info: Bibliodroom

 
 
Maak hier kennis met een aantal tekstvoorbeelden en illustraties uit het boek.

 
 
Deze verhalen horen thuis in een hele reeks erfgoedvertellingen en streeknovelles van Yves Bondue. Wil je meer verhalen? Surf dan naar: Indlikse verhalen.