Muziekthater Boom'n van de Weireld

Aan de Board van de Stroate

Aan de Board van de Stroate...

 
...brengt het relaas van Randy, een man in de marge. Is het de honger die hem drijft? De dorst? Is het de liefde of gewoonweg een broek vol goesting? Of is het dat alles samen waarnaar hij op zoek gaat?
Al deze vragen beantwoorden de Boom’n Van De Weireld u in dit theaterconcert met hun nieuwste reeks liederen en hier en daar een sprankel herkenbaarheid uit ons collectieve kleinkunstgeheugen.
Immers, zit er geen Randy in elk van ons? En eerlijk, misschien valt dat gaandeweg wel mee, zo’n bestaan tussen vel en vlees, aan de rand. Interessant.
 
Ze zijn zeldzaam, groepen die in zes jaar tijd driemaal een podium op Festival Dranouter bestijgen omwille van hun potige en dansbare sound. Tweemaal Labdoux, grote zomerfestivalpodia als Veurne-la-Fête & Paulusfeesten...
Niettemin achtte het zevental de tijd rijp om ook een behaaglijk achteroverleunend publiek te bekoren: in deze zaalshow blijven beats & balkan de standaardataal der Boom'n, evenals struise leadzang, fors drumwerk en gespierde gitaar- en kopersolo’s. Al zal u er zeker ook hun aaibare kant ontdekken: ontroering. Grillen. Absurde humor en spitant taalspel.
In dit theaterconcert is elk lied een verhaal geworden. Over de rand, de zijkant, over het leven in het middelpuntvrezende gedeelte van het leven.
 
Of zoals Boom’n Van De Weireld het met hun Wereldmuziek Uit De Westhoek zingen:
Aan de Board van de Stroate.
 
Yves Bondue - teksten & muziek, zang & accordeon
Jan De Smet - slagwerk
Arvid Waelkens - trompet
Danny Desloovere - euphonium
Jonas Robaeys - helicon
Bert Soete - saxofoon
Piet Clarysse - electrische gitaar
 
Techniek: Bram Heggermont & Tom Moerman
 
Fotografie: Bluetown
 
Aan de Board van de Stroate is een coproductie met TRACK, Muziekcentrum Kortrijk.