WXII - foto: Luc Vanhoucke

WXII

WXII

 
Het unieke concept voor WXII bedacht Yves Bondue in 2012, in samenwerking met soundwizzard Peter Paelinck en fotograaf Luc Vanhoucke.
Sindsdien evolueerde het maandelijkse opnemen van de akoestische omgeving van een Belgische of Franse Westhoeklocatie met bijhorende improvisaties tot een permanente muzikale en fotografische ode aan de Westhoek. Sindsdien realiseerde WXII 2 cd's, 2 fotoboeken met cd, een dubbel-LP en een reizende fototentoonstelling. Daarnaast bracht het collectief tientallen concerten op bijzondere plaatsen: in bunkers, molens, kerken, op (vuur)torens, in grotten en in bossen, in een boot op het waterreservoir van de Blankaart, op een gedurende één uur vrijkomende zandbank kilometers voor de kust,...
 
Dit etnisch-experimenteel soundscape-project brengt door middel van hooggeavanceerde opname-apparatuur in combinatie met audiofiele afwerking van door omgevingsgeluiden gegenereerde improvisaties een ultiem verbond tot stand tussen het primitieve en de beschaving.


 
Meer info vind je op de website van:

Zelden stonden muziek en natuur zo dicht bij elkaar. Deze cd is een imponerende luisterervaring. Te situeren in dezelfde nevelen waarin Sigur Rós ronddwaalt.
(gtb) in RifRaf, muziekmagazine, maart 2015